Kada bi vaš jedini alat bila vještina postavljanja pitanja,

biste li znali njome upravljati?

EMCC EQA akreditirana Škola coacheva

s uključenom EMCC EIA individualnom akreditacijom

Škola coacheva 1 | 100 sati treninga | Foundation level

Škola coacheva 2 | 9 mjesečni akreditacijski online proces | Practitioner level

Datumi modula | 9 dana
(petak/subota od 9 do 18h)

6.-7. listopad 2023.
20.-21. listopad 2023.
3.- 4. studeni 2023.
17.-18. studeni 2023.
1. prosinac 2023.

Nepovratna akontacija u iznosu od 50 eur uplaćuje se za rezervaciju mjesta u grupi

Škola Coacheva

Po čemu je Škola coacheva posebna?

Tjelesno orjentiran pristup

Um nije samo povezan s tijelom, već tijelo utječe i na um. Svaki coaching koncept se podučava u tri dijela: embodied pristup, teoriju i praksu. Istražujemo temeljne koncepte coachinga kroz pokret. Neverbalno ponašanje coacha-a tiče se držanja tijela, kretanja, glasa i disanja.  Svaki dio treninga obojan je aktivnostima u pokretu koja ubrzavaju i olakšavaju učenje, a čine ga zabavnim.

Inception trening

Ono što možete očekivati
jest trening unutar treninga. Provest ćemo vas kroz višestruke
razine učenja: kao profesionalca/coach-a,
kao individualca/coachee-ja, kao intervizora ostalima.
Sudjelujete u grupama za refleksiju, grupama za interviziju i koristite coaching susrete.

Švedski stol

Vi krojite svoj trening i svoju jedinstvenu metodu kao coach! Bit će vam dostupno niz alata, tehnika i metoda. Od onih temeljnih pa sve do modernih, digitalnih. S obzirom da znamo da tehnika postaje vještina tek kroz medij prakse. Imat ćete priliku uvježbati one vještine koje odaberete i dodati ih svojoj osobnoj metodi i identitetu coacha.

Kako je uopće nastala Škola coacheva?

Priča o nastanku Škole coacheva jedna je od onih avantura koje vuku protagonista, a da on ne zna zašto baš mora ići u tomu smjeru.

 

Započela je 2009. godine u Nizozemskoj, kada sam prvi put prisustvovala prvoj inačici, koju je organizirao Olde Vechte, pod nazivom Practicing Coaching Training, u malenu gradiću Ommenu. Zaljubila sam se u koncepte, mogućnosti toga pristupa zvanoga coaching i potencijal educiranja ljudi njime. Nije mi trebalo puno da prekinem smjer svoje karijere iz profesorske u ovu, tada još neku nedefiniranu. Rad s ljudima bio je neupitan – htjela sam ga samo usmjeriti u područja koja će im dati puno više od engleske gramatike.

 

Vraćala sam se asistirati na treningu te se nastavila dalje educirati i širiti u području coachinga. Uskoro sam postala glavi trener u Nizozemskoj, gdje su dolazili polaznici iz čitavoga svijeta i razmišljala o tomu što bi bilo da ga dovedem i u Hrvatsku. U međuvremenu, svakom njegovom iteracijom, trening se razvijao, bogatio i zavitlavao novu čaroliju.

 

Kada sam ga dovela u Hrvatsku, unijela sam još više sebe u njega, prilagodila logistiku i nazvala ga Školom coacheva. Ubrzo sam ga i akreditirala pri EMCC-u, tako da svatko tko završi ima priliku biti profesionalan i prepoznat coach. Ako to odabere.

 

Danas Škola coacheva daje holistički i pristup polazniku kao sustavu. Holistički, jer gleda osobu (istovremeno polaznika treninga i polaznika kao budućega coacha) kao cjelinu jezika, raspoloženja i tijela. A kao sustavu zbog toga što gleda i širi kontekst u kojem se ta osoba nalazi.

 

Coaching je kao pristup nastao iz različitih utjecaja, kao što ste mogli pročitati i u ovoj knjizi. Oni na kojima odabirem najviše temeljiti svoj rad jesu ontološki coaching, pristup kao sustavu, tjelesno usmjereni pristup, NLP i psihodrama.

 

Vjerujem da ne postoji jedna najučinkovitija tehnika, niti jedno najbolje pitanje, pa onda na treningu nudim široku paletu tehnika: rad s pitanjima, šutnjom, metaforama, tijelom, bojama, prirodom, kroz igru, vizualizacije itd. Ideja je da polaznik razvije svoje mišljenje, okuša i izvježba čim više tehnika i nađe svoj put, stvori svoju vlastitu metodu rada. Na taj način po završetku treninga imamo coacheve s različitim afinitetima i nišama, što je u konačnici zdravo, a i praktično za diferencijaciju na tržištu.

 

 

 

Kako izgleda Škola coacheva?

Škola coacheva dijeli se na dva dijela: Školu coacheva 1 (trening od 75 sati, akreditiran na EMCC-ovoj temeljnoj razini) i Školu coacheva 2 (proces akreditacije putem interneta na EMCC-ovoj razini praktičara u trajanju od 9 mjeseci). Škola coacheva 2 ima uključen i EMCC EIA, odnosno pojedinačnu akreditaciju.

 

A što to znači? Pa, da bi netko postao punokrvan coach, potrebno je prvo završiti akreditiran trening. To znači da je više profesionalno tijelo provjerilo i potvrdilo ponuđenu kvalitetu standarda, visinu kompetencija i ujednačenost stručne terminologije. Nakon toga, coach uzima vrijeme da stekne iskustva, točnije, određeni broj susreta coachinga i supervizija u odnosu na onu razinu na kojoj se želi pojedinačno akreditirati. Tada se prijavljuje za pojedinačnu akreditaciju koju drži određeni broj godina, u ovomu slučaju pet. Nakon isteka on ju obnavlja, dokazujući što je u međuvremenu radio, kako se dodatno educirao, koliko je susreta imao. Poenta pojedinačne akreditacije, osim da coachevo ime piše na EMCC-ovoj stranici Global Web, jest da je to konačni iskaz kvalitete kojom izjavljuje da je taj coach svjež, ažuriran, u toku s tržištem i da odlično radi. Jer svatko može završiti izvrsnu edukaciju coachinga prije deset godina, a rijetki će u tih deset godina stvoriti bogate portfelje. Inače, najkvalitetnijega coacha možete prepoznati po vremenu uloženomu u vlastiti profesionalni razvoj, odnosno superviziju. Ako nije čuo za nju ili je ove godine imao samo jedan susret, zaobiđite ga.

 

Škola coacheva 1 i 2 odvojene su jer ne žele svi polaznici postati profesionalni coachevi. Nekima je bitno zaviriti malo u sebe, rastegnuti svoje granice svjesnosti, pokupiti koju tehniku i primijeniti ju u kućnomu ili poslovnomu kontekstu. I dajem im tu mogućnost. Dosta ulažem u osobni razvoj i samopromišljanje u Školi coacheva 1 jer sam uvjerenja da ne možemo raditi s drugima dok dobro ne počnemo primjećivati sebe i dok nismo dovoljan broj puta i mi sami bili klijent. Općenito, cijeli je trening zamišljen kao jedan veliki susret coachinga gdje se polaznik susreće sa svojim uvjerenjima, ograničenjima i obrascima, paralelno radeći na vještini coachinga. Pa tko dokle stigne.

 

Kroz Nizozemsku inačicu treninga prošlo je više od 1500 polaznika, a kroz Hrvatsku od 2018. godine preko 100, s time da su neke od pojedinačnih akreditacija otišle u Ukrajinu, Latviju, Belgiju, Grčku, Nizozemsku, Rumunjsku, Švicarsku, Italiju, Estoniju, Poljsku, Saudijsku Arabiju, Španjolsku i Njemačku.

Što se radi u Školi coacheva?

Skrojena je kao jedan veliki coaching susret, objašnjava da je coaching  jedna struktura, a svaka dodatna tehnika iz različitih područja, obogaćuje coachevu paletu pristupa.

Daje psihološku, filozofsku i neurobiološku pozadinu te potiče polaznika da uvijek gleda koje se pitanje skriva iza klijentovog pitanja.

U dva koraka do EIA

Trening (trajanja 75h) + akreditacijski proces (online, trajanja 9 mjeseci)

Sve zajedno traje godinu dana.

 

Praksa

Ukupno 60-70%.

Polaznik vježba tehnike u radnoj skupini, isprobava vještinu s klijentom i raspetljava
svoja učenja u intervizijskog grupi. Važan dio zauzima supervizija u akreditacijskom procesu.

Što ćete naučiti u Školi coacheva?

U

Identificirati vlastite prepreke

Uvesti klijentu novu perspektivu

w

Raditi s metaforama

Kako se prepustiti i opustiti

Sprijateljiti se s Promatračem

l

Osvijestiti što stoji iza riječi

Razumjeti kako nastaju emocije

Raditi i na razini tijela

Kako izgleda Škola coacheva?

Što polaznici kažu o Školi coacheva?

“Škola coacheva je uz edukaciju o coaching praksi ujedno i prilika za samospoznaju i osobni razvoj u sigurnom okruženju, uz podršku stručnjaka i podržavajuće okoline. Dojmio me se pristup edukaciji u kojem se pruža znanje, osobno iskustvo i alati za rad, no izbjegava se indoktriniranje i ukalupljivanje u sistem rada već se potiče samostalnost i autentičnost svakog pojedinca i stvaranje njegovog osobnog stila rada.”

Jasmina Kauzlarić,

EMBA, asistentica na privatnom visokom učilištu

“U školi sam dobila uvid u sebe, puno prijatelja i puno znanja. Baš ono znanje koje sam trebala. Hvala vam. Na jesen života dobila sam veliki dar. Novi put, kojim ću hodati. Nikad u svim godinama rada – prošla sam mnogo radionica, obrazovanja, seminara – ali nikad se mi nije desilo, da bi imala kontakt sa svima i svakim u grupi – što se dogodilo u Školi coacheva. Želim vama i svim polaznica druge, treće …x generacije, da dobiju takvo iskustvo. Ostanite radit sa srcem.”

Danica Vidmar,

Director financial compliance, univ. dipl. ekon.

“Dobila sam strukturu coachinga koja mi je pokazala koja bi mogla biti moja metoda coachinga i alate koji bi meni pasali i koristili u coachingu. Sad osjecam vecu sigurnost u radu i motivirana sam za daljni razvoj. Imam osjecaj da sam dobila mnogo vise nego sto sam i ocekivala od treninga, kroz trenere, kolege i samu dinamiku i model treninga. Mislim da ste vrlo profesionalni, ali i vrlo spontani u radu. Postavili ste strukturu treninga, ali ste dinamiku prilagodili grupi. Osjeća se toplina, ljudskost i velikodušna želja za prenašanjem znanja. Samo tako nastavite.”

Snježana Ljubić,

Mag. Oec.

Ovdje možete stati

Škola coacheva 1 i 2 razdvojene su upravo zato jer barem dio polaznika kaže: “Ovo je bilo odlično, sada razumijem što je coaching i kako da uspješno primijeniti u svom okruženju. Ja ne želim biti coach.” I to je apsolutno prihvatljivo jer im je trening unio novu komunikacijsku perspektivu i koristili su ga kao osobnu nadogradnju.

Školu coacheva možete koristiti kao način koji će vam omogućiti stvaranje kvalitetnijih odnosa s drugima, a i sa samim sobom.

A možete i nastaviti

Ako nakon Škole coacheva 1 vidite da je to vještina koja vam je toliko legla da od nje želite ozbiljnije baviti se njome, Škola coacheva 2 je za vas. To je nastavak koji će vam omogućiti stjecanje dvije diplome: dokaz da ste položili akreditirani treningod strane Elevate-a, i individualnu akreditaciju/licencu od strane EMCC Global-a.

A to su dvije stvari koje su vam potrebne ako se želite profesionalno baviti coachingom.

Želite li postati međunarodno akreditirani coach? 

Želite li postati priznati coach i profesionalno i nesmetano se baviti coachingom?

Želite li steći coaching praksu i nastaviti usavršavati vaše coaching vještine?

Privlači li vas pomisao da znate kako pomoći klijentu 1 na 1 s njegovim problemom? Upustite se u avanturu procesa  EQA + EIA akreditacije i postanice međunarodno priznati EMCC coach. To znači da vaše ime piše na službenim EMCC stranicama kao dokaz da ste kvalificirani za rad bilo gdje u svijetu.

Proces akreditacije možete započeti nakon odrađenon treninga. Oni zajedno tvore jednogodišnji put do vaše nove profesionalne niše.

Škola coacheva je jedinstven trening jer je unutar svoj procesa implementirala i EIA, indvidualnu akreditaciju koja bi se inače trebala zasebno ishoditi, jer su uvjeti za međunarodno priznatog coacha: završiti akreditirani trening, odraditi određenu praksu i tek onda se prijaviti za individualnu akreditaciju. Škola coacheva to nudi sve u jednom i to po jednoj cijeni.

 

Usudite se postati vaše vlastito remek-djelo.

Prvi korak je da pitate.
Što vas god zanima.
Tako počinje uzdizanje.

https://elevate.hr/andragogija/

Za ljude koji rade s ljudima.
Usudite se postati vaše vlastito
remek-djelo. Prvi korak je da pitate.
Što vas god zanima. Tako počinje uzdizanje.

Kontakt

+385 98 1861 040

https://elevate.hr/andragogija/

Preuzmi E-book koja u sebi sadrži 5 metoda samocoachinga

Samocoaching, vještina koju svatko može razviti i koja vam može pomoći s nošenjem i žvakanjem svakodnevice. Darujem vam 5 od 20 metoda koje sam osmislila.

GDPR suglasnost

E-book smo vam poslali na vašu email adresu.