ELEVATE by Tihana Dragičević

ICF PCC
EMCC EIA Senior Practitioner
EMCC ESIA supervizorica
Predsjednica EMCC Hrvatska
Autorica

Radila je u vodećim svjetskim kompanijama, kao što su Allianz i Bayer,  na nacionalnim i regionalnim položajima razvoja zaposlenika. Odlučila je kalibrirati svoj fakultetski profesorski smjer s coachingom, te je završila  Oxford Coaching & Mentoring School London, nakon čega se i službeno akreditirala pri EMCC-u. Deset godina radila je u Nizozemskoj na treninzima osobnog i profesionalnog razvoja, provodeći puno vremena na putu. Prakticira superviziju, mladim coachevima, trenerima i ljudima koji rade s ljudima i djeluje kao ono što se naziva business, ali i life coaching.

Volontira i vraća zajednici. Tri je godine bila u predsjedništvu HUC- a (Hrvatske udruge za coaching), predsjednica je i hrvatskog ogranka svjetske coaching institucije EMCC  (Europskog savjeta za coaching i mentorstvo). Jedna od suosnivačica jedine pratforme za supervizije na ovim prostorima SAN (Supervision Adria Network).

Škola trenera i EMCC EIA akreditirana Škola coacheva, njezine središnje edukacije. Autorica dviju knjiga, koje nadopunjuju spomenute edukacije. Tiskane na hrvatskom i dostupne na engleskom na Amazonu. 

Majka, supruga, kćer, prijateljica. Poštuje i voli prirodu i nastoji provoditi vrijeme u njoj. Zanima je ljudska psiha iz svake perspektive i iz znatiželje se već godinama bavi vedskim znanjima (jyotish, yoga, vastu, ayurveda) i transpersonalnom psihologijom. Zalaže se za izvrsnost u svakomu pogledu, vjeruje u čovjeka i smatra da smo svi svoje remek-djelo.

Tihanin coaching put je bio bogat. Voli reći da coach vrijedi koliko i njegov KOPRC (kontinuirani osobni i profesionalni razvoj). Jer coaching je umijeće i strategija rada s ljudima, a za punjenje pozadinskog znanja smo sami odgovorni.

Veliki dio njezine inspiracije zauzimaju tzv. treninzi osobnog razvoja koje je prolazila i radila u Olde Vechte-u, Nizozemska. Dizajnirani  po uzoru na revolucionarni Werner Erhardov trening EST u Californiji i  Pat Grove-ove transformativne ontološke treninge u JAR-u. Njezini učitelji u ovom području su pokojni Pat Grove i Marko Vlaming, Nizozemska.

Kao coach, Tihana zbog svega ovoga ima integrativni pristup i usmjerena je na  klijentovu regeneraciju, a Olde Vechte i treninzi osobnog razvoja koji se i dalje tamo održavaju, toplo preporuča svakome tko želi izaći protresti svoje postojanje.

 

Autorica, napisala je dvije knjige, izdane na hrvatskom i engleskom (Amazon): Škola trenera i Škola coacheva, stručne knjige koje nadopunjuju istoimene edukacije, ali daju i kompletan uvid u temu rada s ljudima, onima koji tek ulaze u to područje. Pogledajte ih ovdje.

Kako izgleda njezin coaching? Sve se otvara.

 

Skupila je 4500 sati internacionalnih edukacija i nadogradnje, mimo one formalne. Oplemenili su je razni smjerovi koje koristi u radu: ontološki coaching, sistemske konstelacije, tjelesno orijentirana terapija, NLP, psihodrama, zen budizam, iskustveno učenje u prirodi. 

Pristup koji radi je holistički i sistemski. Holistički u smislu da gleda osobu u cijelosti, a sistemski u smislu da gleda osobu unutar konteksta u kojem se nalazi.

Coaching koji radi je ontološki. To je jedan zanimljiv spoj neurologije, biologije, psihologije i filozofije koji se fokusira na ideju Promatrača koji promatra Tijelo, Jezik i Raspoloženje. 

Koje metode koristim?

  • Individualni pristup – srednje velike grupe 
  • Iskustveno učenje – manje teorije, više doživljajne prakse
  • Holistički pristup – obraćanje pozornosti na sve aspekte osobe/tima/organizacije
  • Sistemski pristup – obraćanje pozornosti na širi kontekst i suptilne veze unutar kojeg se trenutno nalazi individual/tim/organizacija
  • Ontološki coaching – obraćanje pozornosti na  način bivanja kroz tijelo, raspoloženje i jezik
  • Game-Based learning – učenje kroz igre
  • Psihodramski pristup i teatar – korištenje vođene drame, igre ​​uloga za razrješenje različitih problemskih situacija i dramskih postavki za postavljanje scene.

Kvaliteta

Kao akreditirani Senior Practitioner EMCC coach i akreditirani supervizor (imam preko 2500 odrađenih susreta) osim što radim po etičkim pravilima struke i moje kompetencije se stalo nadograđuju, obavezna sam obnoviti svoju licencu svakih 5 godina, što uvelike govori o kvaliteti usluge koju isporučujem.

ZADOVOLJNI KLIJENTI

https://elevate.hr/andragogija/

Za ljude koji rade s ljudima.
Usudite se postati vaše vlastito
remek-djelo. Prvi korak je da pitate.
Što vas god zanima. Tako počinje uzdizanje.

Kontakt

+385 98 1861 040

https://elevate.hr/andragogija/

Preuzmi E-book koja u sebi sadrži 5 metoda samocoachinga

Samocoaching, vještina koju svatko može razviti i koja vam može pomoći s nošenjem i žvakanjem svakodnevice. Darujem vam 5 od 20 metoda koje sam osmislila.

GDPR suglasnost

E-book smo vam poslali na vašu email adresu.